2200mAh powerbank

2

2200mAh Powerbank.

@&#%! Mobiel leeg. Het overkomt iedereen wel minimaal één keer in een jaar. Op het moment dat je je mobieltje nodig hebt, is dat brakke ding weer leeg wanneer je hem moet gebruiken voor iets belangrijks. Maar geen nood, want tegenwoordig zijn er ontelbaar veel powerbanks op de wereld. Zelfs zoveel, dat een heel groot van het Chinese assortiment niet eens meer wordt verkocht omdat er voorkeuren zijn zoals de Xiaomi 10400mAh powerbank. Maar niet getreurd, wanneer je een iets lager budget hebt, is deze Starry Sky powerbank een prima oplossing om je mobiel voor een paar minuutjes te voorzien van stroom. Vaak is 2200mAh net genoeg om een gemiddelde iPhone op te laden. Een goedkope powerbank die onze telefoon (1500mAh batterij) toch wel minimaal 1 keer moet kunnen opladen. We gaan er tevens vanuit dat de powerbank vrij solide gebouwd is zodat deze tegen stoten kan.

Productnaam: 2200mAh PowerBank Merk: – Productprijs: v.a. €2,65 Aangeschaft bij: Banggood
Aangeschaft op: 11 april 2014 Ontvangen op: 29 april 2014 Gewicht: 90 gram Link: klik hier.

Specificaties.

Input: 5V 1A
Output: 5V 1A
Capaciteit: 2200mAh
Diameter: 2,2 CM
Geschikt voor: iPhone, overig
Inclusief USB kabel: Ja

De allereerste indruk.

Mijn eerste indruk was goed, de powerbank kwam netjes aan en werd geleverd inclusief een gratis micro USB kabel. Mijn eerste indruk van deze powerbank was dat de powerbank vrouwelijk oogde, maar dat heeft gelukkig geen werking op het product.
Ook had ik 3 keer zilver gekocht naderhand bleek dat wel een goede keuze te zijn aangezien je op donkere kleuren het sterretjes patroon erg goed kan zien.

De uitstraling, het design.

Het uiterlijk oogt een beetje vrouwelijk, dat komt door de sterretjes die op de powerbank zitten. Ook komen er erg snel krassen op te zitten, dit zie je vrijwel niet en is ook niet erg hinderlijk. Op de foto is het goed in beeld gebracht. De krassen komen er op door de mis steken die je krijgt met het erin pluggen van je kabel of het te vaak langs (ruwe) oppervlakken schuren. De bovenkant en de onderkant van de powerbank zijn niet een geheel ze worden verbonden met een stuk (stevig) plastic zodat je ook het indicatie ledje goed kan zien.
Verder zit er nog een ringetje aan de onderkant van de powerbank waarmee je de powerbank aan bijvoorbeeld je sleutelbos kan hangen, dit zorgt er helaas wel voor dat je de powerbank niet op de achterkant kan laten steunen waardoor je de powerbank vrijwel altijd moet neerleggen.
2200mAh_2 2200mAh_3 2200mAh_4 2200mAh_5 2200mAh_1

In de praktijk.

Deze powerbank uit China beviel mij erg goed, hij kon de telefoon met gemak één hele keer opladen Smarwatches of andere USB gadgets kan hij helemaal of gedeeltelijk opladen. Ook geeft deze powerbank een rood licht af als hij aan het opladen is. Zodra hij is opgeladen wordt het licht blauw. Verder heeft deze powerbank al een aantal lichte stoten moeten verduren, desondanks werkt de powerbank nog perfect!
Na een tijdje begin je toch wel te merken dat de powerbank niet alle USB kabels accepteert waardoor je veel kabels er opnieuw moet instoppen.
Ook de gratis USB kabel die je er bij krijgt gaat erg snel kapot, alhoewel hij zijn werkt blijft doen merk je wel dat het erin en het eruit halen van de kabel steeds stroever gaat.

Conclusie.

Deze powerbank is de ideale powerbank voor veel mensen die een smartphone of gadget hebben met een accu onder de 2000mAh, deze laadt de powerbank namelijk in vrijwel alle gevallen 100 procent op.
Ook is deze powerbank ideaal voor mensen die een klein budget hebben en niet de volle prijs willen betalen in Nederland, in Nederland kost zo'n powerbank toch al snel het drievoudige ondanks de kwaliteit vrijwel hetzelfde is.
Positief
Oplaad indicatie
Kan tegen een stootje
Goedkope prijs
Laadt snel op
Laadt op via micro USB
Batterij behoud zijn capaciteit na veel gebruik
Negatief
Er komen snel krasjes op
Powerbank oogt "vrouwelijk"

 

Reacties2 reacties

  • Beste Jason,

   Nee ik heb er eentje voor je uit elkaar gehaald (ik raad dit wel af) maar hier zit geen AA batterij in.
   Hier zit dus een 18650 batterij in zoals je op de website kan zien, de batterij die in de powerbank zit is overigens blauw.

   Hopelijk heb je hier iets aan! 😉

Geef een reactie