ASUS MeMO Pad case

0

ASUS MeMO Pad case.

Eindelijk vakantie, deze keer naar Gran Canaria. Een vlucht die ruim 4 à 5 uur duurt. Tijdens een langdurige vlucht kun je je al snel vervelen (ik ben daar één van) en dus vond ik het een kleine noodzaak om daar iets tegen te doen. Ik heb voor mijn Asus MeMO Pad 10 een Tablet case aangeschaft. Geen normale case, nee: een keyboard case. De reden dat ik zo’n case heb aangeschaft, is omdat ik zo makkelijker ter plekke een review kan schrijven over een bepaald product. En tja, wat is nou een mooie manier van tijdverdrijf in het vliegtuig.

Van het product wat mij ca. 30$ heeft gekost verwacht ik enigszins redelijke kwaliteit. Volgens de beschrijving van het product bevat de case alle cutouts precies op maat en werkt de keyboard case net zoals een echt toetsenbord alleen dan draadloos. Er zijn weinig keyboard cases op de markt voor een Asus MeMO Pad aangezien hier weinig vraag naar is. En als er vraag naar is dan zijn ze enkel verkrijgbaar op websites zoals eBay. De verzending van deze tabletcase ging zonder moeite. Hij kwam keurig in een bubbeltjesenvelop binnen via Singapore post. In de envelop zat een retail doos waar ook de case in zat.

De eerste indruk van het product was vrij positief. De tablet case kwam in een normale bubbeltjesenvelop. Veilig genoeg, op zich. Wat ik niet wist is dat de tablet case meegeleverd werd in de bijbehorende retail doos. Dat maakte de eerste indruk nog beter. Eenmaal de doos open gemaakt was het eerste wat ik aantrof de tabletcase zelf. Onderin de doos zat nog een gebruikershandleiding en een Micro-USB kabel om het draadloze keyboard mee op te laden. De tablet case zat in een plastic folie wat bescherming zou geven tegen krassen en andere beschadigingen. De voorzijde van de case had inderdaad de “op maat gemaakte” cutouts voor de camera en de speakers. Aan de zijkanten was exact hetzelfde geval. De Micro SD kaart die je in de MeMO Pad kunt stoppen is niet volledig te zien door de te lage cutout. Dit is echter geen probleem, dit is meer een voordeel aangezien je zo de Micro SD kaart niet kunt verliezen. De voorkant van de tabletcase is heel eenvoudig. Waar het echt om gaat is de binnenkant. Het toetsenbord kwam in een goede staat aan. Elke toets drukt hetzelfde en heeft en echt gevoel van een laptop toetsenbord. Het enige probleem met het toetsenbord is, is dat “het bedieningspaneeltje” waar je de aan/uitknop op vindt en de Bluetooth knop, lichtelijk in de case is gedrukt. Geen hinder, maar het staat niet mooi.

Productnaam: Asus MeMO pad 10.1″ tablet case Merk: retail Productprijs: $30.27 Aangeschaft bij: eBay
Aangeschaft op: 27 juni 2014 Ontvangen op: 6 juli 2014 Gewicht: 515 gram Link: Klik hier

Specificaties.

Schermdiagonaal: 10.1″
Productkleuren: zwart
Materiaal: PU leather, plastic
Bluetooth: 3.0
Bereik keyboardcase: 10 meter
Batterijcapaciteit standby: 60 dagen
Batterijcapaciteit continu: 45 uur
Oplaadtijd: 4 à 5 uur
Levensduur keystrokes: 5 miljoen keystrokes
Bijzonderheden: precieze cutouts
Toetsenbordindeling: QWERTY
FN knoppen: Ja

MeMOpad_1 MeMOpad_2 MeMOpad_3 MeMOpad_4 MeMOpad_5

Uiterlijk en de uitstraling.

De uitstraling van de case is in mijn opzichte vrij kwalitatief, zakelijk en stevig. Door de goede cutouts en het materiaalgebruik (PU leder) ziet het er echt als een dure tablet case uit. Verder had de afwerking iets beter gemogen. Het standaard waar je de tablet case mee kunt neerzetten op vlakke ondergrond is een beetje slap. Wanneer je een keertje te hard trekt, is het waarschijnlijk kapot. Daarnaast kun je het toetsenbord los halen van de case. Wanneer je het toetsenbord bijvoorbeeld niet nodig hebt, dan haal je deze er gemakkelijk af en berg je deze op. Het toetsenbord zit vast met magneetjes verwerkt in de case en keyboard.

Accuduur.

De tabletcase gaat enorm lang mee. De accuduur van de keyboard case is dusdanig lang, dat ‘ie het langer dan een aantal een weken volhoudt wanneer deze continu is verboden met Bluetooth. Daarnaast is het opladen ook redelijk snel gedaan. Het duurt maximaal 5 uurtjes om de draadloze keyboard helemaal op te laden. Hij laat je zeker niet in de steek wanneer je hem nodig hebt. Het opladen is echter wel verwarrend. Tijdens het opladen kleurt de LED op het keyboard rood, wanneer de keyboard vol is brandt er geen LED meer waardoor je de batterij heel wellicht kunt overladen.

Algemene prestaties.

Naast het feit dat de cutouts goed zijn, de accuduur vrij hoog is en het een kwalitatieve uitstraling heeft, zijn er ook nadelen aan het toetsenbord zelf. Zo is het namelijk dat het toetsenbord nog steeds draadloos blijft waardoor sommige keystrokes niet meegepakt worden. Soms in grote mate maar vaak gaat het om 1 à 2 keystrokes die niet worden meegepakt. Verder werkt elke toets waarvoor deze dient. De FN knoppen die je ook ziet op laptops werken allemaal perfect en doen wat deze moeten doen. Daarnaast is het bereik met Bluetooth 3.0 zeer groot. Volgens de beschrijving is dit 10 meter, maar mijn idee was meer. Als voorbeeld: ons huis bestaat uit 3 etages. Begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping/zolder. Als ik de tablet op de begane grond neerleg, dan heb ik nog bereik op zolder. Wel worden vanaf dat moment sommige keystrokes vaker overgeslagen dan normaal.

“Hoe werkt het”.

De tabletcase heeft een algemene manier van verbinden zoals je normaal gewend bent van Bluetooth. Bij deze case werkt het op de volgende manier:

1) je zet de tabletcase aan door middel van de switch;
2) je zet Bluetooth aan bij je (mobiele)apparaat;
3) er komt (mogelijk) een MAC adres in beeld van het toetsenbord;
4) wanneer je drukt op de naam van het toetsenbord moet je een 6-cijferige code invullen op je keyboard
5) op enter drukken op het keyboard en klaar!

Bijzonderheden.

Sommige keystrokes pakt de tabletcase soms niet aangezien je harder moet drukken op een toets, of omdat het signaal wellicht niet helemaal sterk genoeg is om de letter door te zenden. Geen probleem, maar het kan een ergernis worden, vooral wanneer je lange teksten typt en veel tegelijk moet typen. Nu ik deze review aan het typen ben, merk ik soms ook dat dit vaker gebeurt. Of het aan mij ligt weet ik niet, maar het toetsenbord registreert gewoon een aantal keystrokes niet, helaas. Verbinden met het toetsenbord staat in de manual maar is wel summier. Je moet het zelf een beetje uitvogelen.

MeMOpad_10 MeMOpad_6 MeMOpad_7 MeMOpad_8 MeMOpad_9

Conclusie.

Een goede tabletcase, zeker weten. Een perfecte tabletcase, dat valt nog te betwijfelen voor zijn prijscategorie. Ik geef het echter wel het voordeel van de twijfel. Het Bluetooth signaal had beter gemogen vanwege de keystrokes die soms niet meegenomen worden. Daarnaast was het bedieningspaneeltje in het toetsenbord deels ingezakt wat er niet mooi strak uitziet. Tot slot het standaardje wat snel kan breken doordat de stof kan losschieten van de case.
Positief
Zeer kwalitatieve, professionele keyboardcase voor weinig geld
Keyboard voldoet aan veel verwachtingen
bluetooth bereik is zeer groot
Negatief
Standaard kan snel afbreken
Sommige keystrokes worden niet meegenomen

Geef een reactie