BlitzWolf Monopod Selfiestick

0

BlitzWolf Monopod Selfiestick.

Het leek alsof er op een bepaald moment een groot omslagpunt is geweest wat betreft de selfiesticks. Nog niet zo heel lang geleden zijn de selfiesticks razend populair geworden en worden er per dag nog steeds heel veel van verkocht. De selfiesticks in China zijn niet veel goedkoper dan in Nederland. De gemiddelde prijs van de selfiesticks ligt namelijk op een gelijke prijs van ongeveer €15,00 tot €20,00. Hoewel het dus beter lijkt dat je een selfiestick in Nederland koopt, mogen we niet vergeten dat er enkele topmerken op de Chinese markt verkrijgbaar zijn zoals BlitzWolf.

BlitzWolf heeft de MonoPod begin juni aangekondigd voor een zeer nette prijs van ongeveer $17.99. Dit ging om de bluetooth versie. Naast de bluetooth versie is er ook een “wired” versie die ongeveer $10.00 kost. Het grote verschil met beide selfiesticks zijn de functies. De bluetooth versie kan naast foto’s maken, ook nog inzoomen en switchen van camera (draadloos). De wired versie moet met een 3.5mm kabel aangesloten worden en kan helaas alleen foto’s maken via de shutter button.

Productnaam: MonoPod Merk: BlitzWolf Productprijs: $16.99 Aangeschaft bij: Banggood
Aangeschaft op: 7 juni 2015 Ontvangen op: 26 juni 2015 Gewicht: 320 gram Link: klik hier.

Specificaties.

Bluetooth: 3.0
Geschikt voor: Android, iOS
Min. lengte: 22,5 CM
Max. lengte: 90 CM
Kleuren: Zwart, rood, blauw, goud
Batterij: 200mAh
Voltage: 5mhA
Materiaal: Plastic, metaal
Aantal knoppen: 4
Chip: Broadcom
Frequentie: 2,4GHz
Standby tijd: 100-150 dagen
Waterdicht: nee
Minimale telefoonbreedte: 6 CM

De allereerste indruk.

Om heel eerlijk te zijn dacht ik dat de MonoPod Selfiestick een simpel dingetje was waar in de praktijk eigenlijk weinig van terecht zou komen. Dat tegendeel heeft de MonoPod eigenlijk al bewezen nadat Banggood startte met de verkoop van de MonoPod. Talloze positieve reacties kwamen er binnen en dat wekte de indruk dat de MonoPod toch echt waar voor zijn geld is. Banggood heeft mij de MonoPod opgestuurd met de vraag om deze selfiestick eens uitgebreid te gaan testen. De MonoPad werd keurig verzonden in een grijze plastic zak zoals gebruikelijk. Helaas was de doos lichtelijk beschadigd geraakt tijdens het verzenden maar de stick is niet beschadigd.

Op het eerste gezicht lijkt het allemaal wel een vrij simpel product. Een niet al-te bijzondere verpakking en er is wat mij betreft ook weinig aandacht besteed aan de inhoud. De stick is namelijk vrij simpel verpakt met 3 bijgevoegde accessoires:

  • Handleiding
  • Micro USB kabel (vrij kort)
  • G-haak

Meer zit er dan ook niet in de verpakking. Doordat de selfiestick maar liefst 90 CM lang kan worden zou je denken dat de stabiliteit van de selfiestick ook hard achteruit gaat. Hoe langer je een selfiestick maakt, des te instabieler deze wordt. Toch blijkt het in de praktijk heel anders uit te pakken dan dat we verwacht hadden.

DSC_0046 DSC_0045 DSC_0044 DSC_0043 DSC_0042

Design, materiaal en bouwkwaliteit.

De stick heeft een erg stevige en compacte uitstraling. Dit komt doordat de stick van aluminium is gemaakt en door het ontwerp van de selfiestick. Door het gebruik van kwalitatieve materialen zoals plastic met een zachte coating en stevige aluminium buizen is de bouwkwaliteit van de selfiestick erg goed. De selfiestick maakt gebruik van een uitschuifbaar ontwerp waardoor de stick maar liefst 90 CM lang kan worden. Dat is langer dan de gemiddelde selfiestick die maximaal 60 CM kan worden. Hij is ook erg klein als de stick is ingeklapt (22,5 CM), waardoor je hem gemakkelijk mee kan nemen in je tas of zelfs aan je broek kunt hangen. In de doos zit namelijk een G haak waarmee je de selfiestick bijvoorbeeld eenvoudig aan je broek kunt hangen of bijvoorbeeld aan je tas.

De buizen zijn gemaakt van vrij stevig aluminium. Waar ik bang voor was is dat als de Monopod helemaal uitgeschoven is op zijn maximale lengte, dat de aluminium buizen erg instabiel zouden worden en dat de buizen misschien ook gebogen konden worden. Dat is gelukkig niet het geval. Als je de Monopod namelijk vastdraait op de gewenste lengte worden de buizen ineens een stuk steviger. Op 2 plekken wordt overigens gebruik gemaakt van plastic met een coating. Dat is bij het handvat en bij de klem waar je je mobiel of action-camera inzet. De feeling is daarom ook erg goed. Hij voelt stevig en goed aan.

Dan, iets waar je wellicht wel of niet op vertrouwd: het klemmetje waarin je je telefoon moet zetten. Op de foto’s lijken die klemmetjes heel erg slap, alsof je telefoon er zo tussenuit kan vallen. In de praktijk valt dit echt niet tegen. Die klemmetjes zijn namelijk lastig om uit elkaar te trekken wanneer jij je telefoon daar tussenin wilt stoppen. Houd er daarnaast rekening mee dat als je GEEN hoesje gebruikt voor je telefoon, je behuizing misschien schade kan oplopen doordat die klemmen toch vrij strak om je telefoon heen geklemd worden. Om überhaupt gebruik te kunnen maken van deze selfiestick moet je telefoon wel 6 CM breed zijn. Dit is omdat die klemmen standaard 6 CM van elkaar afstaan en je deze niet dichter bij elkaar kunt zetten.

DSC_0047 DSC_0048 DSC_0050 DSC_0051 DSC_0056

DSC_0060 DSC_0059 DSC_0058 DSC_0057 DSC_0054

Functies op de Monopod.

Deze selfiestick heeft in tegenstelling tot andere selfiesticks wat meer functies. Je hebt een knop waarmee je kunt switchen tussen front- of backcamera, je hebt een in- en uitzoomknop en tot slot de shutter knop waarmee je uiteindelijk een foto of een video kunt maken. Aan de zijkant van het handvat zit een aan- en uitknop en een micro-usb input om de stick mee op te laden. Er zit een usb kabel inbegrepen, al is deze ongeveer 30 cm dus niet erg lang. Een groot nadeel aan de Monopod is, is dat deze helaas niet waterdicht is en je deze dus niet kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan zwemmen. Bij veel selfiesticks is dit wel mogelijk omdat deze ook niet via bluetooth werken maar enkel fungeren als metalen buis met klem.

Echter, niet alle functies werken standaard op elke telefoon. Op Samsung telefoons werken alle knoppen zoals het zou moeten werken, maar bij andere merken ben je toch al snel verplicht om een app te downloaden. De shutter knop werkt bijvoorbeeld wel, maar de in- en uitzoom knop en de switch knop werken niet. De app die je moet downloaden staat slecht in de recensies. Waarschijnlijk is de app dus alleen goed i.c.m. de selfiestick. Je kunt hier de Android app downloaden, of klik hier voor de appstore.

SKU23149514-001

SKU23149514

Monopod bluetooth/wired

Bluetooth Wired
Gemiddelde prijs: €13,11  Gemiddelde prijs: €10,30
Bluetooth V3.0  3.5mm jack
Android, iOS en Windows  Android iOS en Windows (Geen HTC!)
200mAh batterij  Via 3.5mm jack
22,5CM-90CM 22,5CM-90CM
164 gram 168 gram
Black, Rose Red, Sky Blue, Gold Black, Rose Red, Sky Blue, Gold

Monopod in gebruik.

bwmono_1 bwmono_4 bwmono_5 bwmono_6 monopod_voorbeeld

Bijzonderheden.

Als je van plan bent om een selfiestick te kopen, dan is de BlitzWolf zeker een aanrader. 90 CM is namelijk erg lang. Ik had verwacht dat de selfiestick misschien heel onstabiel zou zijn, maar dit valt dus echt mee. Sterker nog, hij is heel erg stabiel.

YouTube.

Conclusie.

De BlitzWolf MonoPod Selfiestick is een must-have op vakantie. Hij is compact, biedt voldoende knopjes en mogelijkheden en is daarnaast ook super stabiel in gebruik. Wederom zéker een aanrader om bij je te hebben. Jammer is wel dat de selfiestick niet waterdicht is, waardoor je toch al wel een beetje gelimiteerd bent aan de mogelijkheden. Hij kan bijvoorbeeld wel in een boot gebruikt worden, maar er mee zwemmen is niet verstandig. Wil je er toch mee zwemmen, dan is er misschien mogelijk om alle hardware eruit te halen zoals het moederbordje en de batterij. Dan zou het mogelijk kunnen zijn, maar niet zeker is of het aluminium wel roestvrij is.
Positief
"Good Craftmanship"
Voelt erg goed in de hand
Heel erg stevig
Genoeg functies
Maximale lengte 90 CM
Negatief
Voor volledige functies toch app nodig
Niet waterdicht

Geef een reactie