DHGate

dhgate_ad

Dhgate is een website vooral gericht op de wat zakelijkere klanten, of misschien een beter voorbeeld: op de wholesale inkopers. Je ziet vrijwel geen producten die per stuk worden aangeboden zoals je wel regelmatig ziet op handelswebsites zoals eBay en AliExpress. DHGate is dus echt een handelswebsite gericht op klanten die grote hoeveelheden inkopen. Zo her en der kom je aanbieders tegen die producten per stuk verkopen. Zo kan de klant een soort “sample” kopen. Als het product bevalt, kan de klant namelijk grote hoeveelheden inkopen. Vaak zijn de producten per stuk veel duurder dan op AliExpress. Pas vanaf een stuk of 5 producten zul een klein prijsverschil zien. Hoe meer producten je koopt, hoe goedkoper het product per stuk uiteindelijk wordt. Logisch, want dit is bij elke wholesale handel zo. Dit verschil kan variëren van enkele centen tot wel vele euro’s. Goed door blijven zoeken op deze website loont dus. Op DHGate worden vrijwel alleen Chinese producten verkocht.

In de meeste gevallen betaal je op DHGate bij een verkoper ook nog verzendkosten. Deze verzendkosten worden door de verkoper in rekening gebracht omdat de verkoper vaak niet gebaat is van een enkele inkoop van slechts 1 of 2 producten. De verzendkosten verschillen, afhankelijk van het product. De verzending is prima in orde. Net zoals bij AliExpress koop je bij verschillende verkopers. De verkopers van producten zijn afhankelijk van DHGate. DHGate betaald namelijk pas uit wanneer jij als koper het product hebt ontvangen. Om fraude tegen te gaan vanuit de (ver)koperskant, is het verplicht om een tracking code te krijgen nadat je een aankoop hebt gedaan. Afhankelijk van de verzendmethode krijg je een tracking code. Houdt er rekening mee dat de verkoper ook zijn eigen verzendmethode kan gebruiken. Dit zijn vaak budgetmaatschappijen waar het ontzettend lang duurt om je product te verschepen naar Nederland. Bij DHGate kun je dus ook, net zoals bij AliExpress, je vervoersmethode kiezen.

De Customer Service is ook prima in orde. Als er iets niet in orde is kun je altijd contact opnemen met de verkoper zelf: mocht je er niet uitkomen kun je ook contact opnemen met de Customer Service van DHGate. Je kunt in de meeste gevallen het probleem met de verkoper zelf oplossen, maar DHGate heeft ook een 24/7 chat die je bereid is om te helpen. De betalingsmogelijkheden van DHGate zijn vrij uitgebreid. Een unieke betaalmethode die DHGate aanbiedt is iDeal. Blijkbaar was daar dus erg veel vraag naar waardoor deze betaalmethode is toegevoegd. Daarnaast heeft DHgate ook nog een erg goede Buyers Protection die ervoor zorgt dat als een product niet werkt, je hoe dan ook je geld kunt terugkrijgen. De kopersprotectie van DHGate lijkt erg veel op de kopersprotectie van AliExpress. Eerst wordt het opgelost met de verkoper, lukt dat niet: dan kan je de dispute forwarden naar een expert van DHGate. dhgate_ad_2