Eachine H8 mini-drone

5

Eachine H8 mini-drone.

Je kunt er haast niet meer omheen draaien: de zogenaamde RC toys die in China massief worden verkocht. Het verschilt van RC cars tot enorm grote drones. En dat er veel RC producten worden verkocht in China is ook niet gek, want als je eens kijkt op de doos in bijvoorbeeld een Intertoys of Bartsmit dan staat daar vaak “Made in China” onder. Speelgoed valt namelijk in China goedkoop te produceren en dat is ideaal voor de consument in Nederland, zeker als je het ook nog eens uit China bestelt. Voornamelijk de drones en helikopters zijn populair. Je hebt namelijk al een kleine quadcopter voor slechts zo’n $15,00 die relatief goed doet wat het moet doen. Zo hebben ook wij eens de proef op de som genomen om eens een goedkope quadcopter drone te kopen. Op Banggood zijn er 2 echte bestsellers als het gaat om mini-drones. Namelijk de Eachine H8 mini en de Cheerson CX-10. Beide drons worden met de dag populairder.

Waarom we voor de Eachine H8 zijn gegaan, is vrij simpel: de Eachine H8 is een nieuwe drone op de markt en dus valt er meer te vergelijken t.o.v. andere drones. Je gaat er immers vanuit dat nieuwere producten vaak ook iets beter zijn. De Eachine H8 is een slag groter, heeft bescherming rondom de blades en beschikt ook over meer details: en dat voor 2$ goedkoper. We hebben de Eachine H8 gekocht bij Banggood voor de releaseprijs. De verzending van de quadcopter was erg snel met voldoende bescherming. De eerste indruk was erg positief!

Productnaam: H8 Mini Merk: Eachine Productprijs: $13,99 Aangeschaft bij: Banggood
Aangeschaft op: 23 mei 2015 Ontvangen op: 30 mei 2015 Gewicht: 20 gram Link: klik hier.

Specificaties.

Frequentie: 2.4Ghz
Gyro: 6 axis
GPU: OpenGL ES 2.0 Mali 400 MP2
RAM: 1GB
Gewicht: 20 gram
Batterij: 3.7V 150mAh
Oplaadtijd: 45 minuten
Vliegtijd: 5-7 minuten
Bereik: 30 meter
Accessoires: Remote control, lader, propellers, schroevendraaier

De allereerste indruk.

Zoals we al hebben verteld was de eerste indruk erg positief. PostNL stond binnen 2 weken al aan de deur met een doosje. De bescherming bestond uit een aantal laagjes foam -die we overigens wel gewend zijn van Banggood- die ervoor hebben gezorgd dat de retail verpakking prima in orde is gebleven. Geen enkel deukje! De Eachine H8 komt in een professionele retailverpakking. Het oogt dan ook direct een heel goed product. Op de doos staan een aantal specificaties vermeldt zoals de aantal axis, de frequentie, de uitleg van de afstandsbediening etc. Op zich bevalt mij deze verpakking meer dan de verpakking van de Cheerson CX10. De verpakking van de CX10 is namelijk vrij simpel In de doos treffen we dan de drone aan. De drone ziet goed verpakt in een plastic doosje.

In de kartonnen doos zit:

 • De drone
 • Instruction manual
 • Remotecontrol
 • USB charger + batterij
 • Schroevendraaier
 • 2 blades
 • 4 beschermdopjes

De drone ziet er op het eerste gezicht leuk uit en ook vrij snel. Een sterke verbetering t.o.v. andere mini drones, is dat hier standaard al kwart-ringen worden geleverd die de blades beschermen tegen objecten waar je tegenaan zou kunnen vliegen. Soms moet je die kwart-ringen ook bijkopen, dat hoeft bij de H8 gelukkig niet. De batterij van 150mAh die er standaard bij zit, heb ik eerst volledig leeg laten lopen zodat deze weer opgeladen kon worden met ‘goede’ stroom. Het opladen duurt zo’n 30 tot 40 minuten. In de remote control gaan 3x AAA batterijen, die houdt het dus wel relatief lang vol. De drone zelf gaat helaas maar 4 minuten mee op zijn batterij. Het bijgevoegde zakje met onderdelen is erg handig om te gebruiken. Er wordt aan alles gedacht, zelfs een schroevendraaier om de casing eraf te halen en eventueel te vervangen.

DSC_0825 DSC_0824 DSC_0823 DSC_0826 DSC_0827

De uitstraling, het design.

De drone geeft een hele sportieve uitstraling door het gebruik van de details. De Cheerson CX10 maakt gebruik van een simpele blauwe kap, terwijl er bij de Eachine H8 echt aandacht is besteed aan enkele details zoals bepaalde lijntjes op de behuizing. Ook de “paintjob” op de Eachine is leuk gedaan hoewel ik wel sterk het idee heb dat het er heel vlot opgeschilderd is met wat simpele verf. De paintjob is namelijk niet geheel goed afgewerkt. Groen op de bovenkant en glimmend zilver op de uiteinden van de behuizing maakt de Eachine H8 wel een leuk ogend product. De quadcopter heeft 4 witte blades, die ik persoonlijk liever in het zwart of groen had gezien. Zo blijf je meer bij het design. Aan de onderkant van de drone is niet veel te zien. Aan de onderkant zit namelijk de kleine batterij van 150mAh die vast zit in een soort houder.

Ook de bijkomende oplader had van mij ook wel een andere kleur gemogen. Sowieso snap ik niet waarom ze de kleur geel hebben gebruikt als kleur voor een oplader. Misschien raak je hem dan minder snel kwijt omdat deze beter opvalt, ik weet het niet. Waar wel over na is gedacht is de rode LED in de charger. Wanneer deze rood is, laadt de quadcopter op. Is de LED uit dan is de quadcopter opgeladen en kun je er weer 4 à 5 minuten mee vliegen. De samenhang van het design had wat mij betreft iets beter gemogen op de drone. Dan heb ik het voornamelijk over de oplader. Maar ach, voor $13,99 zou je ook niet veel moeten klagen.

DSC_0012 DSC_0841 DSC_0840 DSC_0832 DSC_0829

Materiaal en bouwkwaliteit.

De bouwkwaliteit van deze drone is heel gunstig gedaan. De blades en de kwart-ringen zijn flexibel waardoor deze heel lang meegaan. Daarnaast beschadigen deze 2 onderdelen ook zelden doordat ze gewoon overal met mee kunnen veren. Echter, de sterkte van de casing van de drone is onbekend. Voor het formaat van de drone zal het plastic wel prima in orde zijn, al zal de plastic kap zonder alles er om heen helemaal niet stevig zijn. Alle andere onderdelen zitten wel redelijk goed vast en gaan naar verwachting ook niet snel kapot. Wel denk ik dat de battery case snel zal breken. Er zijn extra 150mAh batterijen beschikbaar, alleen zijn deze iets groter dan de batterij die er standaard inzit. Je ziet overigens ook dat er een lichte spanning staat op de battery case. Op den duur zal dit gaan slijten en gaat het misschien kapot. Tijdens een korte durability test (A.K.A. volop tegen de muur aan vliegen) veerde één van de blades vast onder het chassis. Als je niet door hebt dat de blade vastzit, moet je bij deze mini drone zéker niet verder gaan vliegen. De kans dat je motor doorbrandt is bij een kleine drone namelijk vele malen groter dan bij een iets grotere variant.

Al met al is de bouwkwaliteit prima. Er kan verder weinig verteld worden over de bouwkwaliteit en het materiaal. Het is vaak zo efficiënt mogelijk gedaan.

DSC_0002 DSC_0006 DSC_0007 DSC_0010 DSC_0842 DSC_0845 DSC_0847 DSC_0848 DSC_0850 DSC_0855

Vliegprestaties op zich.

Door de grootte van de drone, is het vrij eenvoudig om de drone onder controle te houden. Wanneer je de drone laat opstijgen vanaf de grond, vliegt deze redelijk stabiel en hoef je verder weinig bij te stellen. In tegenstelling tot de WLToys V262, heeft de Eachine H8 de beschikking over de zogenaamde “Headless mode”. Echter, deze headless mode is niet zoals het lijkt. De headless mode treedt namelijk pas echt in werking na een aantal lastige instellingen (die we nog steeds niet hebben uit kunnen vinden). Dat is jammer, want de headless mode is van toepassing op het automatisch laten terugkomen van de drone. In de wind presteert de drone ook heel degelijk. Hij waait weliswaar snel weg doordat hij vrij lichtgewicht is, maar kan krachtig terugkomen op het vermogen van 100%. Let er dus ook goed op wanneer je de 40% of de 100% “vermogen stand” gebruikt. Het onder controle houden van de drone is ook zeker niet lastig. Hij reageert erg accuraat en kan directe bewegingen uitvoeren.

De plastic kap op de drone is afneembaar, maar is helaas wel nodig om te kunnen vliegen. De kap houdt namelijk alles bij elkaar. De kap is wel direct het zwaarste aan de gehele drone. Zonder die kap zou de vliegtijd zeker langer zijn. De 360 graden loopings zijn ook een leuke toevoeging aan de drone. Wel merk je dat er na een looping een fors verschil ontstaat tussen de eerdere hoogte voordat je de 360 graden looping maakte. Zodra de batterij ook bijna aan zijn percentage zit wordt de kracht in de drone aanzienlijk minder. Hij vliegt minder vlot, reageert soms wat trager.

“Parts”.

Technische onderdelen

eachineh8_part13.7V 150mAh batterij
eachineh8_part25x 3.7V 150mAh batterij
eachineh8_part3Circuit board H8 mini
eachineh8_part4Remote control H8 mini
eachineh8_part54x spare blades H8 mini
eachineh8_part6Lower body shell H8 mini
eachineh8_part7Upper body shell H8 mini
eachineh8_part8Motor (counter)clockwise

Bijzonderheden.

De Headlessmode setup is vrij lastig in te stellen. In de beschrijving staat het e.e.a. uitgelegd maar daar word je niet veel wijzer uit. Wanneer de automatic-return button ingedrukt wordt vliegt de drone vanzelf direct naar links toe. Waarschijnlijk is er een bepaalde manier voor om dit te configureren. Tot op heden is dit nog niet gelukt.

YouTube.

Conclusie.

Voor een drone van ca. $15.00 mag je niet heel veel verwachten, maar deze drone biedt voor $15.00 toch veel goeds. De drone vliegt goed, kan makkelijk enkele stoten verdragen en is super compact! Het design zal wellicht niet iedereen aanspreken omdat het er op sommige delen toch vrij cheap uit ziet. De bijbehorende accessoires maken het set compleet. Wederom veel goeds voor weinig geld! Naast de Cheerson CX-10 is de Eachine H8 ook een heel degelijk product.
Positief
Compact
Makkelijk te besturen
Goedkoop
Overal leuk om te gebruiken
Negatief
Headless mode
Functies onduidelijk
Batterij van 4 minuten

Reacties5 reacties

 1. Dank je voor de duidelijke review.

  Ik zou er nog bij zetten dat de propellers erg snel breken. Ik heb al 2 props gebroken bij een relatief eenvoudige crash. Helaas ook 2x dezelfde. Ik heb extra props besteld samen met de eachine H8 mini, maar die zijn niet gekomen. Ik zoek dus een snel alternatief dat ik kan gebruiken want ik ga op vakantie en ze gaan mee natuurlijk. Gelukkig had ik 2 H8 Mini’s besteld, dus ik kan weer vliegen.

  Na een crash werkte een motortje niet meer. Na het openen bleek een draadje los te zijn gegaan. Check dat dus als je dat overkomt. Simpel even gesoldeerd en klaar.

  Ik heb het zelf niet kunnen testen, maar het bereik is redelijk kort. 20 tot 30 meter, en dan ben je hem kwijt. Omdat ik hem toch open had, heb ik een klein gaatje in de bovenkant gemaakt en het antenne kabeltje er doorheen gedaan. Dat schijnt te helpen. Dat zou ik ook bij de remote moeten doen maar daar had ik nog ff geen zin in. Ik heb het niet kunnen testen, maar doe dat binnenkort samen met de 2e drone. Dan kan ik het verschil zien. Het zou het bereik kunnen verdubbelen. Probleem is dan natuurlijk dat hij bijna niet meer te zien is.

  De headlessmode werkt bij mij wel. Wat je, volgens mij, moet doen is dat je, voor je gaat vliegen, de sticks naar rechts onder duwt waarna de ledjes gaan knipperen en vervolgens naar links onder. Het werkt bij mij…meestal. Zorg er wel voor dat de drone met de voorkant van je af wijst. Maar correct me if i’m wrong.

  Het leuke van het setje met 5 extra batterijen dat er ook een USB oplader bij zit voor die 5 batterijen. Dus je kan ze allemaal tegelijk laden. Wel zo handig.

  Ik heb er een hoop lol aan. En helemaal voor die prijs. Het is niet echt voor beginners.

  De 40% mode is al behoorlijk extreem. De 100% is krankzinnig! Maar wel leuk.

  Veel vlieg plezier!

  Remco

Geef een reactie