eBay

ebay_adBijna iedereen heeft wel eens gehoord van eBay. eBay staat bekend om haar vele, vele verkopers tegen een relatief lage prijs. Daarnaast staat eBay hoofdzakelijk ook bekend om haar concept: veilingen. Op de grote handelswebsite zijn er dagelijks miljoenen veilingen actief die te vinden zijn in allerlei soorten, maten en producten. Door deze grote hoeveelheid veilingen van verschillende verkopers wereldwijd, trekt het ook enorm veel bezoekers wereldwijd aan. Voornamelijk zijn er op de grootste handelswebsite Chinese verkopers te vinden. Dit komt omdat het voor de consument, wij als gierige Nederlanders dus, voordeliger is om producten uit China te halen via eBay. Vaak zijn de veilingen van de verkopers interessant door de lage prijs van verkopen. Als voorbeeld: er gaan wel eens USB sticks van 128GB uit voor $30, echte USB sticks. Relatief goedkoop als je de vergelijking moet maken in Nederland. Daarnaast zijn de verzendkosten bij de Chinezen vaak gratis.

Niet alleen Chinese verkopers adverteren op eBay. Ook talloze Turken, Duitsers, Italianen, Australiërs en vele andere verkopers in verschillende landen zijn te bekennen op de website, het is maar afhankelijk via welk domein je eBay bezoekt. Bezoek je eBay.nl, dan kom je hoofdzakelijk Nederlandse verkopers tegen. Bezoek je eBay.com, dan wordt het al direct veel meer internationaler gericht. eBay is actief in 25 landen, namelijk:

ebay_ad_2
ebay_ad_3eBay is wat dat betreft een enorm grote handelswebsite. Wellicht wel de grootste die er mag bestaan in heel de wereld naast Amazon. Het bedrijf is sinds 1995 daadwerkelijk actief op internet. Het is bedoelt voor particuliere verkopers maar ook zakelijke verkopers. Het bedrijf bestaat gemiddeld uit 100.000.000 (honderd miljoen) gebruikers, dit aantal loopt nog steeds op. Daarnaast staan zij ook bekend om de koopgarantie. De koopgarantie van eBay wordt gezien als uitmuntend goed en er wordt immers altijd keurig om gegaan met deze garanties. Om daadwerkelijk te bevestigen dat eBay een echt groot bedrijf is, kun je bij eBay nog altijd aandelen kopen. De aandelenkoers bij eBay is: “EBAY” (NASDAQ). Wederom een enorm bedrijf wat per jaar enorm groeit.