Fabrieken

Er zijn heel veel mensen in de wereld die denken dat de arbeidsomstandigheden in China enorm slecht zijn. Slechte werkplekken, onveilig, slechte lonen en ga zo maar door. Echter, dit valt in China wel mee in vergelijking met andere Aziatische landen zoals Bangladesh en India. BestellenInChina.nl heeft een aantal foto’s mogen gebruiken van verkopers in China waar wij reeds producteviews van gemaakt hebben of waar wij nog mee bezig zijn.

In China zijn de meeste fabrieken redelijk oké als het gaat om de veiligheid. Chinezen werken in redelijk veilige ruimtes en ook wel schone ruimtes. De lonen in China, zijn in tegenstelling tot de lonen van de Nederlanders, vrij laag. De gemiddelde Chinees verdient maandelijks zo’n 800 tot 1400 RMB¥ (yuan). Omgerekend in euro’s is dit €94 tot €165 per maand. De gemiddelde Nederlandse inkomens zijn sinds 2011 ongeveer €1800. Dat is bijna 11x zoveel! Dit is dus ook een aanleiding waarom de producten in China vaak relatief weinig kosten. Een andere aanleiding is omdat de Chinezen werken in een massaproductie: aan de lopende band.

Foto’s van een telefoonfabriek
Hieronder staan een aantal foto’s van een telefoonfabriek. Zoals duidelijk te zien is, werken er enorm veel mensen aan één lopende band. Elke medewerker heeft zo zijn taken. Het begint bijvoorbeeld bij de behuizing van de telefoon: de 1e afdeling met medewerkers plaatst het moederbord en legt het product terug op de band. De 2e afdeling plaatst vervolgens het scherm en zo verder. De foto’s zijn afkomstig van de verkoper “TopCellPhone”.
Klik hier voor zijn webshop.

3 9 2 4 5
6 8 10 70 doogee 2

Foto’s van een speelgoedfabriek
Naast kleding en elektronische apparaten, worden ook de bekende “Loom bands” en “Loom boards” geproduceerd in China. Een proces die wij, van Bestellen In China, niet verwacht hadden. Gigantische stapels met loom boards die voorzien worden van blauwe ‘onderzetters’ en klaar zijn voor gebruik. De foto’s komen van de Chinese verkoper Tao Wonderful.
Klik hier voor zijn webshop.

1 2 3