Wltoys A959 RC Car

0

WLtoys A959 RC Car.

Je zou voor veel geld tegenwoordig een race auto kunnen kopen bij een Nederlandse winkel, maar dan heb je wel een vertrouwd merk in handen met garantie, maar voor een paar tientjes minder zou je ook verder kunnen kijken en een auto kunnen bestellen in China, (vaak) kwalitatief goed spul maar dan vele malen goedkoper, echter zitten daar ook een paar nadelen aan vast: geen garantie en onderdelen zijn lastiger te verkrijgen. De RC-cars in China worden zo ontworpen dat de prijs-kwaliteit precies in verhouding ligt. Een erg duurzame auto zal het niet worden gezien de onderdelen die worden gebruikt. De meeste onderdelen zijn namelijk gemaakt van plastic en dus ook heel erg fragiel. Ditmaal testen we de WLToys A959. Één van de bekendere RC-cars onder de China Shoppers.

Naast de WLToys A959 is er ook zijn bredere broertje: de A969. Het verschil zit het hem in de kap. De A959 heeft een sportieve sportauto beschermkap en de A969 een monstertruck-achtig idee. De A959 haalt een topsnelheid van maar liefst 50 KM/H, is daarnaast waterdicht en biedt veel plezier voor zijn prijs van ongeveer €60,00 op Banggood. Het voordeel van de RC-cars zijn dat ze zo voordelig mogelijk worden verzonden. Het pakket wordt gedeclareerd als een “car part” en komt met een waarde van $15,00.

Review door: Mexel

Productnaam: A959 Merk: WLToys Productprijs: $65,00 Aangeschaft bij: Banggood
Aangeschaft op: 1 december 2015 Ontvangen op: 23 december 2015 Gewicht: 1700 gram Link: klik hier.

 

Specificaties.

RC car lengte: 245mm
RC car breedte: 175mm
RC car hoogte: 94mm
Wielbasis: 165mm
Wiel diameter: 61mm
Wiel breedte: 28 mm
Gewicht: ~1.7KG
Servo: 17g
Transmitter frequentie: 2.4GHz
Transmitter batterij: 4xAA
Batterij Power: 7.4V // 1100MAH
Speeltijd: ~10 min
Oplaadtijd: ~150min
Controlradius: meer dan 100m
Speed: ~50KM/H

DSC_4826-001 DSC_4825-001 DSC_4824-001 DSC_4823-001 DSC_4827-001

Eerste indruk.

Het is ongeveer 25 jaar geleden dat ik voor het laatst met een RC Car heb gereden en heb daarom ook mijn dochter mee genomen voor het testen van de RC Car. Ze heeft net dat fijne nog en is voorzichtig met de spullen die we testen en mee spelen. De eerste indruk was dat het product in een mooie verpakking wordt verpakt. Een verpakking die je veelal ziet bij speelgoedwinkels zoals Top1Toys, Intertoys, Bartsmit etc. Op de verpakking staat aangegeven dat het een RC Car is met een 4 Wheel-Drive. Oftewel: 4-wiel aandrijving. Er zitten voor- zowel achter motortjes die ervoor zorgen dat de auto snelheid krijgt. De schaal van de auto is 1/18. Het voordeel van de A959 is dat de remote control standaard wordt bijgeleverd en gepaird is. Helaas kwam de controller bij mij kapot aan. Het achteruit rijden ging erg moeizaam doordat de controller bleef haken. Banggood heeft dit uitstekend opgelost door een nieuwe remote controller te sturen.

De batterij moet een goeie 2 uur aan de snellader voor slechts 10 minuten speeltijd. Niet heel veel, maar wel het gemiddelde wat betreft RC producten.

Nadat de batterij is opgeladen met de snellader kunnen we aan de slag met racen. Batterij vastzetten en aansluiten, 4 batterijen in de controller en een stuk veld opzoeken waar we wat snelheid kunnen maken. We zetten de RC Car aan met de knop onder de body en daarna is het aanzetten van de controller zelf. De auto maakt binnen een seconde of 2 al dusdanig snelheid dat je goed op moet letten hoe je stuurt. Alles reageert heel direct wat een mooi voordeel is. Bij het maken van een bocht heeft de RC Car veel grip door zijn uitstekende profiel op de banden.
Helaas was na 10 minuten de accu van de auto op en moesten we naar huis om de batterij weer op te laden. Maar we hebben een goeie indruk gekregen bij de eerste start.

Design, materiaal en bouwkwaliteit.

DSC_4822-002Net zoals bij drones, is het gebruik van de materialen heel spaarzaam. De onderdelen zijn vrijwel altijd van plastic, behalve op de veringen na die van metaal moeten zijn. Ook de voorbumper is van metaal om schokken op te vangen. Er zijn vervangende parts beschikbaar voor de A959 om hem te upgraden, maar deze zijn toch al wel fors duurder dan je verwacht. Er is niets mis met het design overigens. Het design is strak en ergonomisch gehouden. Het nodigt echt uit om snelheid te maken met dit apparaatje. Helaas wordt dan het sturen een stuk lastiger door de snelheid i.c.m. de accuraatheid van de controller.

Al met al is de bouwkwaliteit dus niet optimaal, maar dit valt te verbeteren.

Een overzicht met de vervangbare onderdelen:

A959_1 Metal Reduction Gear (1x) Prijs: €8,02
A959_2 Metal Shock Absorbers (2x) Prijs: €8,11
A959_3 Alloy FLAT Wheels (4x) Prijs: €14,45
A959_4 Alloy driving shaft (1x) Prijs: €3,72
A959_5 Metal rear hub (2x) Prijs: €6,34
A959_6 Metal C Seat (2x) Prijs: €6,71
A959_7 Metal shock Absorber board (2x) Prijs: €10,46
A959_8 Front/back metal parts (4x) Prijs: €21,02
A959_9 Alloy upper-plate (1x) Prijs: €10,16

De plastic replacement parts zitten op ongeveer 1 à 3 euro.

Algemene prestaties.

De auto rijdt ontzettend fijn, reageert direct en snelheid is ook absoluut geen enkel probleem voor dit apparaat. De banden zijn voorzien van spikes waardoor de grip perfect is. Op diverse ondergronden heeft de RC Car geen enkele moeite om zich voort te bewegen. De accuduur van de auto is wel schrijnend. Helaas zien we steeds meer een matige batterijduur. De meeste drones zullen vaak ook niet hoger komen dan 10 minuten. Net zoals de geteste V262 Drone. Zijn vliegtijd van 8-10 minuten was bijzonder laag, maar met een accu upgrade werd de batterijduur met ruim 60% verbeterd ten opzichte van de stock-battery.

Als replacement battery zou je voor de A959 een LIPO batterij kunnen kopen. Deze zijn qua prijs wel een stuk duurder, maar gaan absoluut veel langer mee dan de goedkope meegeleverde batterijen.

De meeste controllers kennen we met een paar knoppen en een 2 tal joysticks in het midden van de controller, maar steeds meer zien we de controllers met de grote draaiknop aan de zijkant van de controller. Met de grote draaischijf kun je de auto besturen in de richting die jij wilt, en aan de onderkant van de controller zit het gaspedaal, heel soepel te bedienen en bij het minste schiet de auto al vlug weg. Het is even wennen om goed met de controller om te gaan, maar na een half uur racen heb je het al snel onder de knie en kun je wat meer stunts gaan uithalen met de RC Car. Helaas verliest de auto snel zijn balans door de slechte gewichtsverdeling (motor zit bijv. helemaal links en de batterij idem). Dit valt te verhelpen door zelf de hobbykamer te openen. Een menig-consument zou niet zo snel zelf aan het apparaatje knutselen.

4g4xle 002139f3g9adu9vidh39u4 D2_1 High-Quality-Wltoys-A959-2-4G-4WD-1-18-Scale-Vortex-Shaft-Drive-Red-RC-Car WL-Toys-A959-Brushless-RC-Car-50km-h-scara-1-18-masinuta-radiocomandata-cu-tractiune-4WD-4X4--80206_3

Bijzonderheden.

Auto is waterdicht door speciale coating over alle connectoren en printplaten. Zie onderstaande video.

YouTube.


Conclusie.

Een ware raceauto met pit die bij een glad oppervlak als een speer ervandoor schiet, off road is het een een auto die snel is maar bij een kleine heuvel of een onverwacht stukje grond kan de auto snel zijn balans verliezen en kantelt de auto snel. Dus het is oppassen met de snelheid en een niet vlak ondergrond, maar ik moet zeggen dat de body en de kap heel stevig te noemen zijn.
Ik race met plezier met dit soort auto's en de snelheid is zeer goed, het is me zelfs een beetje te snel waardoor je snel de auto 50 meter verder hebt.
Positief
Gaaf model
Banden veel grip
Controlradius
Remotecontrol werkt prettig
Negatief
Plastic onderdelen, breken snel
Betrouwbaarheid vaak de vraag

Geef een reactie